Bylinky na cholesterol

Bylinky na cholesterol (bylinky na snížení cholesterolu)Samozřejmě existují obecná doporučení, která mohou podpořit optimální hladinu cholesterolu. Je vhodné upravit jídelníček (omezit tučná jídla, zvýšit příjem ovoce, zeleniny a vody), nezapomínat na pohyb a eliminovat rizikové faktory např. kouření, tvrdý alkohol apod. Jako doplněk lze též využít bylinky.

Mezi nejznámější patří rozrazil lékařský. Podporuje normální hladinu cholesterolu a zdraví cév. Užíváme jej nejčastěji ve formě čaje, tinktury či směsi.

Artyčok je další vhodnou volbou. Rostlinu můžeme konzumovat v syrovém stavu, přidává se např. do salátů, příloh, připravuje se též nálev, přidává se do bylinných směsí.

Pýr plazivý se často doporučuje pro podporu přirozené detoxikace a normálního stavu cév. Připravujeme z něj nálev či tinkturu.

Lněné semínko přispívá k normální hladině cholesterolu v krvi a zdraví kardiovaskulární soustavy. Přidává se do nejrůznějších kaší, salátů, jogurtů apod.

Pohanka podporuje správnou kondici cév. Můžeme ji zařadit přímo do jídelníčku ve formě příloh (lze ji přidávat do polévek, kaší, dělat z ní palačinky) či připravit nálev.

Zázvor přispívá ke správné hladině cholesterolu. Čaj se připravuje z čerstvého zázvoru, lze též užívat podávat prášek.

Na základě nařízení Evropského unie č. 1924/2006 nemůžeme u bylinek uvádět nemoci či symptomy.

Zdroje: Zdraví z boží lékárny, Marie TrebenHerbář léčivých rostlin, Jiří Janča, Josef A. Zentrich, bylinkyprovsechny.cz

Zmíněné produkty:

Cholesterol duál

Cholesterol set