Bylinky na klouby

Bylinky na kloubyZdravé klouby nám umožňují bezstarostný pohyb. V rámci péče o ně je samozřejmě zásadní životní styl – zdravá strava, pitný režim a dostatek pohybu. Podpořit je mohou i bylinky.

Mezi nejznámější určitě patří tužebník jilmový. Podporuje funkci a zdraví kloubů. Užívá se nejen vnitřně (nálev, tinktura), ale i zevně (obklady).

Boswellia serrata je oblíbenou ajurvédskou bylinkou. Jelikož se jedná o pryskyřici, tak se spíše doporučuje užívat ve formě extraktu, aby byla aplikace jednodušší. Bývá častou součástí nejrůznějších přírodních přípravků.

Dále je nutné zmínit jasan, který přispívá k normálnímu stavu kloubů. Užívá se vnitřně i zevně.

Přirozená očista organismu může významně podpořit i zdraví kloubů. Mezi nejvhodnější bylinky v tomto ohledu patří pýr plazivý, bříza či kopřiva.

Turan (turanka kanadská) přispívá k normální hladině kyseliny močové, proto je zásadní jej zde zmínit.

Kostival se řadí mezi nejlepší bylinky pro podporu pohybového aparátu, a tudíž i právě kloubů. Užíváme jej vždy pouze zevně např. ve formě masti, gelu, obkladu.

Vhodný je též jalovcový olej či obklady.

Kromě bylin se ještě doporučuje nezapomínat na dostatečný příjem vitamínu D3. Nejčastěji se doporučuje užívat v kombinaci s vitamínem K2.

Na základě nařízení Evropského unie č. 1924/2006 nemůžeme u bylinek uvádět nemoci či symptomy.

Zdroje: bylinkyprovsechny.cz, Herbář léčivých rostlin, Jiří Janča, Josef A. Zentrich

Zmíněné produkty:

Klouby set

Klouby duál